tag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post8634911622914089710..comments2023-05-13T19:48:20.416+10:00Comments on An Ode To...: FLOWER POTS CHALLAHSophiaTerraZivahttp://www.blogger.com/profile/01358042859634418441noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-26012403302824094672014-04-22T07:57:40.955+10:002014-04-22T07:57:40.955+10:00Христос Възкресе!
Козунакът изглежда разкошно на с...Христос Възкресе!<br />Козунакът изглежда разкошно на снимката! Ако нещо е било несполучливо, може ли да ми го опишеш (дали е било тиклаво вътре или дали не се е надигнало достатъчно). Така ще ми е лесно да разбера какво се е случило. Понякога има значение колко дълго го оставяш в съда за печене след като е изваден от фурната, което може да предизвика изпотяване на козунака и да стане тиклав. Но освен това, както при хляб, така и при сладки хлебни печива, не се препоръчва да се разрязва веднага след изпичане. На времето моята баба завиваше хляба под одеалото и казваше, че го е пратила да иде до нивата да благодари на житото и да се върне :) И ние, будаленцата, чакахме хляба да се "върне от нивата"...SophiaTerraZivahttps://www.blogger.com/profile/01358042859634418441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-50258299836897974042014-04-20T20:40:37.160+10:002014-04-20T20:40:37.160+10:00Здравей отново, София ! Благодаря ти за милите дум...Здравей отново, София ! Благодаря ти за милите думи ! Май ще трябва да се поупражнавям повече с правенето на козунак...;) http://instagram.com/p/nANLnOSvJF/ <br />Изглежда добре, но тестото не се разви хубаво..имаш ли някакви специални съвети за етапа на правене на тестото ? Следвах реда на добавяне, които си указала...Както и да е, добре, че във френските хлебарници има brioche ! ;) Весел семеен Великден !Aleksandrahttp://www.aleksandridelabulgarie.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-57419851989543556752014-04-17T23:18:26.505+10:002014-04-17T23:18:26.505+10:00Здравей, Александра! Надявам се да е прекрасно про...Здравей, Александра! Надявам се да е прекрасно пролетно време в Париж и да посрещнеш Великден заобиколена от приятели и любими!!!<br />Тази рецепта наистина се оказа отговорът за всички мистериозни загадки, които заобикаляха любимият ми козунак - онова леко тесто, което се къса на конци, аромат и изкушение да ядеш, докато свърши... Аз използвам същото тесто и да правя локумени кифлички, което ме навява на мисълта, че вариациите са безбройни. Ако обичаш козунак, аз искренно те окуражавам да опиташ рецептата. Много е лесно за приготвяне. Не забравяй да сложиш тестото в хладилника, защото това е ключово за лесното обработване на мекото маслено тесто. Успех и бон апетит! Целувки отдалече!SophiaTerraZivahttps://www.blogger.com/profile/01358042859634418441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-51803920465135746242014-04-17T17:24:18.352+10:002014-04-17T17:24:18.352+10:00Здравей София !! Благодаря ти за прекрасната рецеп...Здравей София !! Благодаря ти за прекрасната рецепта !! Винаги съм мислила, че печенето на козунак е сложна работа, но сега съм супер мотивирана да опитам за този Великден. Поръсен със захар, и може би белени бадеми, както в детските ми спомени от България ;) Прекрасен блог, прекрасно вдъхновение, благодаря ти, че споделяш всичко това с нас ! (Попаднах на блога ти четейки списание SOFFA) Много поздрави от Париж и сърдечни пожелания за красив Великден !Aleksandrahttp://www.aleksandridelabulgarie.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-85548203688421506332014-02-12T10:34:17.222+11:002014-02-12T10:34:17.222+11:00I think that the success of this book is that ever...I think that the success of this book is that everything is so easy to understand and the logic of bread making is explained in very accessible way. It will be a milestone for many years to come! SophiaTerraZivahttps://www.blogger.com/profile/01358042859634418441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-67916287306094182542014-02-11T13:59:09.236+11:002014-02-11T13:59:09.236+11:00I too love Zoe's book. I made her artisan bre...I too love Zoe's book. I made her artisan bread for the first time a few years ago and I've never looked back. http://www.slim-shoppin.com/first-time-making-artisan-bread/ <br /><br />Your photos are amazing, love that you baked these in pots - too cute!Jenn@slim-shoppinhttp://www.slim-shoppin.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-36324019538216015752014-02-11T12:35:57.639+11:002014-02-11T12:35:57.639+11:00Wow! Thanks for some great ideas :) Wow! Thanks for some great ideas :) Jane Shttps://www.blogger.com/profile/05376686450149490088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-31680892258646346532014-02-11T11:49:26.091+11:002014-02-11T11:49:26.091+11:00Dear Zoë, this is only the tip of the iceberg! I ...Dear Zoë, this is only the tip of the iceberg! I have so much sunk in to your book and bread baking it is now not weekly but almost daily routine. My family loves it, my neighbours love it and even the cat across the road knows when I am baking and moves on our front verandah... I can't think of better nurturing way to warm the heart of your family and to make a house home!!!SophiaTerraZivahttps://www.blogger.com/profile/01358042859634418441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-75679450042044544542014-02-11T11:42:28.883+11:002014-02-11T11:42:28.883+11:00Jane, at the moment the latest craze in my home is...Jane, at the moment the latest craze in my home is to have it as an ice cream sandwich. But I have served it in many other ways, including just fresh, warm and plain. One of the things I do is to put under the grill a a slice of the challah/brioche with sprinkled dices of Turkish delight just enough to get the Turkish delight melting and then indulge yourself with cream, or ice cream, or dust it with icing sugar - it is very decadent and I don't think I want my GP to read this comments right now ;) I do make something nice using this dough recipe and Turkish delight and pretty soon will blog about it.SophiaTerraZivahttps://www.blogger.com/profile/01358042859634418441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-69116499011304333492014-02-11T01:48:59.441+11:002014-02-11T01:48:59.441+11:00Hi Sophia,
These are so clever and absolutely gor...Hi Sophia,<br /><br />These are so clever and absolutely gorgeous. Thank you so much for tryng the recipe!!! <br /><br />Cheers, ZoëZoë Françoishttps://www.blogger.com/profile/04777301444811321124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-70025826222695643052014-02-10T21:02:29.474+11:002014-02-10T21:02:29.474+11:00Thanks Sophia, you are kind. If you made this as ...Thanks Sophia, you are kind. If you made this as a loaf how would you normally serve it? I guess it probably doesn't need much...a little jam perhaps? When we get some cooler weather this is on my to-bake list :) Jane Shttps://www.blogger.com/profile/05376686450149490088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-88954868606516899632014-02-10T12:14:50.474+11:002014-02-10T12:14:50.474+11:00Hi Jane! For you this will be like a breeze - you...Hi Jane! For you this will be like a breeze - you are so good with baking and breads. Love your blog! <br />I use this dough for so many other sweet things. I might share them in another post. Oh, dear God, will I ever lose weight with these sweet temptations?!!... :)SophiaTerraZivahttps://www.blogger.com/profile/01358042859634418441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7706895404336606517.post-51635880050755213042014-02-10T11:26:54.956+11:002014-02-10T11:26:54.956+11:00Oh my Sophia...I love this and feel like baking br...Oh my Sophia...I love this and feel like baking bread immediately! Delicious. Jane @ Shady Bakerhttp://shadybaker.blogspot.com.aunoreply@blogger.com